Alergeny w żywności to niezwykle ważny temat.

Oferujemy szkolenie za sprawą którego Państwa pracownicy nauczą się prawidłowo szacować jakie alergeny w żywności występują w największych stężeniach w określonych substancjach pokarmowych.

Sterowanie jakością badań w tymże przypadku jest absolutnie niemożliwe bo profesjonalne szkolenie dla laboratorium organizowane jest pod najwyższą kontrolą, poprzez wybitnie wykwalifikowanych fachowców, którzy zajmują się dokładnym szacowaniem czy wszelkie alergeny w produktach żywnościowych są prawdziwym kłopotem, bądź również zmyśloną historią na potrzeby działań konkurencji.

Alergeny w żywności nawet w najmniejszych dawkach powodują skażenie które dyskwalifikuje określony wyrób do spożywania.

Poprzez to tak ważnym elementem wszelkich działań jest profesjonalne szkolenie dla laboratorium.

Każdy przeszkolony pracownik powinien mieć świadomość tego jak ta sprawa jest poważna, poprzez to sterowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tu dopuszczalne. Ewentualne manipulacje wyników badań odbić się mogą na zdrowiu spożywających pokarmy ,które zawierają nawet minimalne zanieczyszczenia. Występowanie określonych alergenów w produkcie spożywczym obowiązkowo musi być precyzyjnie oszacowana, a jeżeli bywają to alergeny których obecność może wywołać wstrząs anafilaktyczny, dosłownie ich śladowa obecność powinna zostać wskazana poprzez dokładne a także precyzyjne badania laboratoryjne.

Zobacz więcej: Spójność pomiarowa